Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ Ημερίδα ΠΣΕΜ

Submitted on
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΣΕΜ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τεχνική ημερίδα του ΠΣΕΜ με θέμα «ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» των κτιρίων, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στην Αίγλη Ζαππείου.

ΠΣΕΜ ΗΜΕΡΙΔΑ
Σκοπός της ημερίδας  ήταν να επισημάνει την ανάγκη για βιώσιμη αναβάθμιση των ενεργοβόρων κτιρίων, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τα δομικά χαρακτηριστικά, αλλά τις λειτουργικές ανάγκες και τις κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται ένα κτίσμα. Οι τρεις αυτοί παράγοντες είναι καθοριστικοί και επηρεάζουν ο καθένας διαφορετικά την ορθή επίλυσης της ενεργειακής αναβάθμισης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός της ελλιπής ενεργειακής κουλτούρας που αποτελεί τροχοπέδη που επιβραδύνει την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας στον κατασκευαστικό τομέα.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα συνεργιών μεταξύ διεπιστημονικών κλάδων (μηχανικών, πιστοποιημένων μονωτών, παραγωγών δομικών υλικών κ.α.) για μία ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος της αναβάθμισης των κτιρίων, που ξεκινά από την διάγνωση των παθολογιών τους και καταλήγει στην ολική αποκατάσταση τους. 

ΠΣΕΜ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Διακεκριμένοι ομιλητές που έχουν εντρυφήσει στα θέματα των παθολογιών των κτιρίων, ανέπτυξαν τις μεθοδολογίες και τις τεχνικές για την πλήρη περιγραφή και προσδιορισμό των προβλημάτων και κατέδειξαν τις διαδικασίες επίλυσής τους, ώστε να επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση.

Παρουσιάστηκαν καινοτόμα συστήματα ενεργητικής εξυγίανσης της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό των κτιρίων, προσφέροντας ελπιδοφόρες μελλοντικές εξελίξεις.

ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΣΕΜ
Η εκδήλωση αποκορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του γεύματος, με έντονες συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων. Δείτε εδώ σχετικό trailer