Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θερμογραφικοί έλεγχοι

Θερμογραφία, η λύση για τον εντοπισμό προβλημάτων στο κτήριο σας.

Η Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ,  είναι η πρώτη εταιρεία μονώσεων στην Ελλάδα που καθιέρωσε την θερμογραφία, τη δοκιμή αεροστεγανότητας (blower door test) και τους ενεργειακούς ελέγχους σαν μέθοδο πρόληψης, εντοπισμού και αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με την παθολογία των κτηρίων.

Επικοινωνήστε, και θα σας εξηγήσουμε πως η θερμογραφία θα λύσει τα προβλήματά σας.

θερμογραφία κτηρίων Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ

Πιστοποιημένοι θερμογράφοι

Διαθέτει πλέον στο δυναμικό της 4 πιστοποιημένους θερμογράφους level I, 2 πιστοποιημένους θερμογράφους level IIπολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς που εκπαιδεύονται συνεχώς με σεμινάρια εξειδικευμένα στην κτηριακή θερμογραφία και έχουν όλοι πολυετή εμπειρία στον χώρο της κατασκευής.

Γιατί δεν έχει σημασία μόνο ο εξοπλισμός, αλλά και ποιος τον χειρίζεται!

 

Θερμογραφικοί έλεγχοι βάση διεθνών προτύπων

Η Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ εκτελεί θερμογραφικούς ελέγχους βάση των:

 • Έλεγχος με υπέρυθρη θερμική κάμερα βάση του προτύπου ΕΝ 13187:1998, για προσδιορισμό θερμικής απόδοσης και ποιοτική ανίχνευση θερμικών ανωμαλιών στο περίβλημα του κτιρίου
 • Έλεγχος αεροστεγανότητας βάση του προτύπου ISO 9972:2015
 • Έλεγχος της πίεσης του αέρα που διεισδύει σε αρθρώσεις των ανοιγμάτων κατά το Ευρωπαϊκό πρότυπο DIN EN 12207.

Σύγχρονος Θερμογραφικός Εξοπλισμός 

Παράλληλα, έχουμε επενδύσει στον κατάλληλο και πλέον σύγχρονο εξοπλισμό τόσο στον τομέα των θερμικών καμερών όσο και στον τομέα των προγραμμάτων για την ανάλυση των θερμικών εικόνων και τον υπολογισμό ενεργειακών απωλειών.

Υψηλού Επιπέδου Θερμογραφικοί  Έλεγχοι

Όλα τα παραπάνω μας επιτρέπουν να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κατά την εκτέλεση θερμογραφικών ελέγχων τόσο στον εντοπισμό προβλημάτων όσο και στην υπεύθυνη πρόταση αντιμετώπισής τους με σύγχρονες λύσεις όπως αυτές προκύπτουν από την ανάλυση των αποτελεσμάτων. Δείτε ένα δείγμα από τις θερμογραφίες που έχουμε κάνει.

Η εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ, πάντα ένα βήμα μπροστά, στο πλαίσιο της γραπτής εγγύησης που δίνει σε όλες τις μονώσεις που υλοποιεί, έχει καθιερώσει τον δωρεάν θερμογραφικό έλεγχο σε όλα τα στάδια του έργου (πριν, κατά τη διάρκεια, και στην παράδοση) αλλά και στους δωρεάν τεχνικούς ελέγχους ποιότητας που εκτελεί για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η εγγύησή σας.

Μερικά παραδείγματα θερμογραφικών και ενεργειακών ελέγχων.

Δείτε ένα δείγμα από θερμογραφικούς ελέγχους που έχουμε εκτελέσει με επιτυχία.

θερμογραφικοί έλεγχοι

 1. Εμπιστευθείτε την εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ όπως και χιλιάδες άλλοι. Εφαρμόζει:
 • Σύστημα ελέγχου ποιότητας ISO 9001:2015 & Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001 : 2015
 • Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία ISO 45001:2018
 1. Όλα τα συνεργεία της Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ αποτελούνται από:
 • Πολιτικούς Μηχανικούς
 • Πιστοποιημένους Τεχνικούς Μονώσεων / Μονωτές κατά ΕΣΥΔ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024
 • Εξειδικευμένους και πιστοποιημένους μονωτές κατά DIN CERCTO
 1. Η εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ είναι μέλος των:
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μονώσεων (Π.Σ.Ε.Μ.)
 • European Federation of Associations of Insulation Contractors (FESI)
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - EPS HELLAS
 • Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και Συναφών Ειδών (Σ.Ε.Κ.Α)
 • Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.)

Θερμογραφία με την εγγύηση Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ

Ζητήστε μας προσφορά και τιμές για θερμογραφία

Επικοινωνήστε μαζί μας. Δίνουμε λύσεις στον εντοπισμό προβλημάτων με την θερμογραφία. Απλά!

 1. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας
 2. Καλέστε μας στα τηλέφωνα: 210 62 55 780, 22 210 79 950
 3. Ελάτε στα τεχνικά μας πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Χαλκίδα
 4. Επισκεφτείτε τις σελίδες μας σε Facebook και Twitter και στείλτε μήνυμα

Έχετε μονοκατοικία, πολυκατοικία, επαγγελματικό ή βιομηχανικό κτήριο; Επικοινωνήστε και πείτε μας το πρόβλημα που έχετε.

Ένας θερμογράφος μας θα σας εξηγήσει τις λύσεις που μπορεί να σας δώσει ένας θερμογραφικός έλεγχος

Η εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της Αθήνας και της Αττικής, τη Χαλκίδα, την Εύβοια, την Θήβα και την Βοιωτία.

 Θερμογραφία για σπίτια
Θερμογραφικές λύσεις από την Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ

 • Εντοπισμός υγρασίας
 • Εισροή υδάτων σε δώμα & τοιχοποιία
 • Εντοπισμός διαρροών στο υδραυλικό σύστημα του κτηρίου
 • Εντοπισμός εγκιβωτισμένων σωληνώσεων
 • Έλεγχος δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης
 • Έλεγχος μηχανολογικού εξοπλισμού
 • Έλεγχος ηλεκτρολογικού δικτύου
 • Έλεγχος πληρότητας & απόδοσης της μόνωσης
 • Έλεγχος κυκλοφορίας & διαρροών αέρα (blower door test)
 • Αποτύπωση ενεργειακών απωλειών σε θερμικές εικόνες
 • Εκτίμηση εξοικονόμησης ενέργειας μετά από επισκευή φθορών που εντοπίστηκαν 
 • Υπολογισμός εξοικονόμησης ενέργειας μετά από εφαρμογή συστημάτων θερμομόνωσης

Επικοινωνήστε, και θα σας εξηγήσουμε πως η θερμογραφία θα λύσει τα προβλήματά σας

Θερμογραφία σκεπής

Κτηριακή Θερμογραφία.  Ένα Πολύτιμο Εργαλείο

Η θερμογραφία στα κτήρια (building thermography), είναι μία μη καταστροφική μέθοδος, που έχει την δυνατότητα να εντοπίζει τις περιοχές των ενεργειακών απωλειών, και άρα τα σημεία που απαιτούνται διορθωτικές επεμβάσεις.

Εκτός από την συμβολή της στην εξοικονόμηση ενέργειας, η θερμογραφία είναι ένα άριστο εργαλείο πρόληψης αφού μπορεί να εντοπίσει και να ελέγξει αξιόπιστα σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρολογικά δίκτυα και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ο θερμογραφικός έλεγχος είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, για την εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και μπορεί να προλάβει δαπανηρές διορθώσεις, πριν τη τελική παράδοση στον αγοραστή.

Η θερμογραφία ασφαλίζει την επένδυση και την περιουσία σας

Όλο και περισσότεροι παγκοσμίως καταφεύγουν στη θερμογραφία, για να εξασφαλίσουν ότι η επένδυσή τους ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους όσο αναφορά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα του κτηρίου.

Πλέον και στην Ελλάδα η θερμογραφία είναι υποχρεωτική μέθοδος πρόληψης για να μπορέσουν μεγάλα εμπορικά ή βιομηχανικά κτήρια να ασφαλιστούν.

Η θερμογραφία είναι το μοναδικό μη καταστροφικό εργαλείο για την ενεργειακή ταυτοποίηση και την πρόληψη προβλημάτων στα κτήρια.

 

Θερμογραφία σε σπίτι

Τι είναι η Θερμογραφία;

Θερμογραφία είναι η παρατήρηση, μέτρηση και καταγραφή της θερμότητας και της ροής της. Όλα τα σώματα στη γη, με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν,-273 °C εκπέμπουν θερμική ενέργεια στο υπέρυθρο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει με γυμνό μάτι αυτή την ακτινοβολία, αλλά με τη χρήση υπέρυθρων καμερών και της θερμογραφίας μπορεί να δει τη θερμότητα, να παρατηρήσει ανωμαλίες, που με τη σειρά τους θα τον οδηγήσουν να αναγνωρίσει προβλήματα

Αυτό που κάνει η θερμογραφία, είναι να λαμβάνει την ακτινοβολία που εκπέμπουν στο υπέρυθρο φάσμα όλα τα σώματα μέσω μιας θερμοκάμερας και να τη μετατρέπει σε μία εικόνα με ψεύτικα χρώματα έτσι ώστε να είναι αντιληπτή στο ανθρώπινο μάτι.

Μέσω της θερμογραφίας λοιπόν, ένας τοίχος με ελλιπή θερμομόνωση θα έχει άλλο χρώμα στην θερμοκάμερα από έναν με σωστή, μια υγρασία θα χρωματιστεί διαφορετικά από τον υπόλοιπο χώρο, μια σωλήνα θα έχει άλλο χρώμα από το υπόλοιπο δάπεδο κ.τ.λ.

Η περαιτέρω ανάλυση των θερμικών εικόνων με ειδικά προγράμματα σε υπολογιστή, μας επιτρέπει να έχουμε ακριβής μετρήσεις θερμοκρασίας στα σημεία που μας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να εντοπίζουμε προβλήματα που ήταν κρυμμένα ή να κάνουμε ενεργειακή αποτίμηση.

Η μεγάλη αξία της θερμογραφίας είναι ότι παρέχει ένα μέσο για να δούμε τις αόρατες θερμικές υπογραφές που σχετίζονται με πολλά προβλήματα στα κτήρια. Όταν κινούμαστε σε αυτόν τον άξονα, έχουμε ως αποτέλεσμα σημαντική οικονομία και πιο άνετα & φιλικά κτήρια.

 

θερμογραφία από θερμογράφο της Ανδρέου

Η κτηριακή θερμογραφία δεν είναι και τόσο εύκολη.

Για να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, πρέπει ο θερμογράφος να ξέρει τους περιορισμούς της κάμερας που χρησιμοποιεί, τον τρόπο που το κτήριο απορροφά, εκπέμπει, και συγκρατεί ενέργεια καθώς και την κατάλληλη ώρα – συνθήκες για να εκτελεστεί το είδος της θερμογραφίας που έχει προγραμματιστεί.

Πρέπει να μπορεί να εντοπίσει και να αποδείξει προβλήματα ή απουσία αυτών, κάτι που συνεπάγεται κατασκευαστική εμπειρία καθώς και γνώση των θερμικών κανόνων που ισχύουν.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, επιτρέπει σε ιδιοκτήτες, αρχιτέκτονες, κατασκευαστές,πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους και επιθεωρητές ενέργειας να εντοπίσουν τα προβλήματα, να επαληθεύσουν την απόδοση του κτηρίου, και να προτείνουν έγκυρες λύσεις, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν τον τρόπο και τα υλικά κατασκευής του κτηρίου και των δομικών στοιχείων.

Η Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην κτηριακή θερμογραφία (building thermography), για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και λύσεις πρόληψης και συντήρησης στα κτήρια.

Επικοινωνήστε, και θα σας εξηγήσουμε πως η θερμογραφία θα λύσει τα προβλήματά σας.

Θερμογραφία μηχανολογικού εξοπλισμού

Η εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ διαθέτει:

 • Τέσσερεις  level 1 πιστοποιημένους θερμογράφους.
 • Δύο level 2 πιστοποιημένους θερμογράφους.
 • Πολιτικούς μηχανικούς.
 • Μηχανολόγο μηχανικό.
 • Ένεργειακό εκτιμητή.

Σε συνδυασμό με τη μεγάλη πείρα που διαθέτει όλο το παραπάνω προσωπικό στο χώρο της κατασκευής, και έχοντας επενδύσει στον κατάλληλο και πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, τόσο στον τομέα των θερμικών καμερών όσο και στον τομέα των προγραμμάτων, για την ανάλυση των θερμικών εικόνων και τον υπολογισμό των ενεργειακών απωλειών, μπορούμε να δώσουμε λύσεις.