Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συχνές Ερωτήσεις

Η Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ χρησιμοποιεί πιστοποιημένα συνεργεία;

 

Η Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ εκτελεί εργασίες μόνο με πιστοποιημένους τεχνικούς και πάντα με πιστοποιημένα υλικά

Όλα τα συνεργεία της Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ αποτελούνται από:

 • Πολιτικούς Μηχανικούς
 • Αρχιτέκτονα μηχανικό
 • Διακοσμητή εσωτερικών και εξωτερικών χώρων
 • Πιστοποιημένους Τεχνικούς Μονώσεων / Μονωτές κατά ΕΣΥΔ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024
 • Εξειδικευμένους και πιστοποιημένους μονωτές κατά DIN CERCTO
 • Ενεργειακό εκτιμητή
 • Πιστοποιημένους θερμογράφους 
 • Σύγχρονες υπέρυθρες θερμοκάμερες
 • Θύρα υποπίεσης, υπερπίεσης (blower door)
 • Εξοπλισμό ελέγχου ενεργειακών απωλειών

Θα πάρω έγγραφη εγγύηση από την Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ;

Όλες οι εργασίες μόνωσης που παραδίδει η Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ, συνοδεύονται πάντα από βιβλίο εγγύησης και τεχνικής υποστήριξης.

Δείτε περισσότερα για τις εγγυήσεις και after sales support της εταιρείας μας 

 

Εφαρμόζει η Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ σύστημα ποιότητας;

Η  εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ  εφαρμόζει:

 • Σύστημα ελέγχου ποιότητας ISO 9001:2015 & Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001 : 2015
 • Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία ISO 45001:2018

Δείτε περισσότερα για τις πιστοποιήσεις και στο σύστημα ποιότητας της εταιρείας μας

 

Όλα τα συνεργεία της Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ αποτελούνται από:

 • Πολιτικούς Μηχανικούς
 • Πιστοποιημένους Τεχνικούς Μονώσεων / Μονωτές κατά ΕΣΥΔ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024
 • Εξειδικευμένους και πιστοποιημένους μονωτές κατά DIN CERCTO

Η εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ είναι μέλος των:

 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μονώσεων (Π.Σ.Ε.Μ.)
 • European Federation of Associations of Insulation Contractors (FESI)
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - (EPS HELLAS)
 • Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και Συναφών Ειδών (Σ.Ε.Κ.Α)
 • Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.)

Δείτε μερικούς από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς 

 

 

Μπορώ να πληρώσω με δόσεις;

Μπορείτε να εξοφλήσετε όλες τις εργασίες ή τα προϊόντα που χρειάζεστε σε έως 24 άτοκες δόσεις μέσο της πιστωτικής σας κάρτας ή να διαλέξετε έναν άλλον τρόπο χρηματοδότησης από τους πολλούς διαθέσιμους!

Δείτε περισσότερα για τα προγράμματα χρηματοδότησης που προσφέρουμε 

 

Στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες εταιρίες & συνεργεία. Τι πρέπει να προσέξω για να κάνω την σωστή επιλογή;

 • Αρχικά θα πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς των εταιριών που πιστεύεται ότι σας καλύπτουν. Θα πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη στην έδρα των εταιριών ώστε να δείτε τις εγκαταστάσεις τους και να γνωρίσετε το προσωπικό και τον τρόπο εργασίας τους. Ζητήστε να σας δείξουν δείγματα των μονώσεων και γενικά των εργασιών που προτείνουν.   
 • Ζητήστε να δείτε τις πιστοποιήσεις τους , ειδικά την πιστοποίηση κατά Ε.Σ.Υ.Δ. Ταυτόχρονα ελέγξτε αν  είναι μέλος του Π.Σ.Ε.Μ δηλαδή του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιριών Μόνωσης και τέλος ζητήστε να δείτε τα πιστοποιητικά ISO.
 • Να συζητήσετε για τα υλικά που σας προτείνουν και φυσικά να ζητήσετε τα τεχνικά φυλλάδια όλων των μονωτικών υλικών που χρησιμοποιηθούν στις μονώσεις αλλά και στις υπόλοιπες εργασίες. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να ελέγξετε και να συγκρίνετε σωστά τις επιλογές σας και η επιλογή σας να είναι η ιδανική.    
 • Είναι σώφρον να κάνετε επαφή με δύο – τρείς  εταιρείες μονώσεων , οι οποίες όμως να διαθέτουν  τα ανωτέρω χαρακτηριστικά , ώστε να τους ζητήσετε επίσκεψη στον χώρο σας από τον αρμόδιο τεχνικό τους και εν συνεχεία να σας συντάξουν  οικονομοτεχνική μελέτη την οποία θα πρέπει να μελετήσετε με προσοχή και τις όποιες απορίες να τις συζητήσετε με τις εταιρίες.
 • Σημαντικό είναι επίσης να ελέγξετε αν οι τεχνικοί των εταιριών είναι υπάλληλοι τους σε καθημερινή βάση (ασφαλισμένοι) και όχι εξωτερικοί συνεργάτες τους. Είναι σημαντικό και για τον τρόπο εργασιών διότι θα ακολουθούν εταιρικούς κανόνες αλλά και για το θέμα των εγγυήσεων.   
 • Επιβεβαιώστε ότι υπάρχει η εταιρία στο διαδίκτυο και μετά την επίσκεψη σας στην έδρα της θα μπορέσετε να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι όπως αναφέρονται σε αυτό. Διότι πολλές φορές διαπιστώνουμε ότι στο διαδίκτυο αναφέρονται πράγματα που στην τελική δεν ισχύουν.    
 • Η  απόφασή σας θα πρέπει να παρθεί με γνώμονα όλα τα ανωτέρω και όχι μόνο βάση της φθηνότερης τιμής. Αυτό είναι ένα λάθος το οποίο δεν διορθώνεται στην συνέχεια και θα σας προσθέσει επιπλέον κόστη για την επίλυση των προβλημάτων. Τέλος συζητήστε το οικονομικό και να έχετε στο νου σας ότι οι μεγάλες εταιρίες μονώσεων προσφέρουν και προγράμματα άτοκων δόσεων. 

Είναι όλες οι εποχές κατάλληλες για να πραγματοποιηθούν εργασίες μονώσεων;

Οι εργασίες μονώσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν με απόλυτη ασφάλεια καθ’ όλη την διάρκεια του έτους αρκεί η εταιρία που πραγματοποιεί το έργο να διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως θερμοκάμερες , υγρόμετρα , μετρητές ατμοσφαιρικής υγρασίας κτλ ώστε πριν την εφαρμογή να ελέγξει  όλους τους εξωτερικούς παράγοντες ώστε οι  εργασίες να πραγματοποιούνται με απόλυτη επίγνωση και ασφάλεια.

Φυσικά θα πρέπει να αποφεύγουμε τις ακραίες κλιματικές συνθήκες και επίσης να μην πραγματοποιούνται εργασίες τις βροχερές ημέρες μετά τις οποίες πρέπει να γίνονται μετρήσεις υγρασιών των επιφανειών που θέλουμε να μονώσουμε. Κλείνοντας τονίζουμε ότι υπεύθυνη είναι μόνο η εταιρία μονώσεων η οποία πραγματοποιεί τις  εργασίες και η οποία παρέχει και την εγγύηση του έργου.  

Ποια τα οφέλη της θερμομόνωσης;

Εξοικονόμηση χρημάτων από την εξοικονόμηση ενέργειας.

 • Εξασφαλίζουμε ένα θερμικά άνετο εσωτερικό κλίμα στην οικία μας, αποφεύγουμε την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας, βελτιώνουμε την ποιότητα του εισπνεόμενου οξυγόνου.  
 • Εξοικονομούμε χρήματα διότι μειώνουμε τα κόστη των συνεχών συντηρήσεων. Τα κόστη αυτά αφορούν εργασίες από συμπυκνώσεις στους εσωτερικούς τοίχους και την οροφή. Αφορούν επίσης εργασίες για την προστασία των δομικών στοιχείων του κτηρίου. 
 • Διατηρούμε τις επιθυμητές θερμοκρασίες εσωτερικά της οικίας χειμώνα καλοκαίρι    

Κυκλοφορούν πολλά θερμομονωτικά υλικά. Τι να επιλέξω;

Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες θερμομονωτικών υλικών :  

 • η διογκωμένη πολυστερίνη EPS η οποία διαχωρίζεται σε λευκή και γραφιτούχα. 
 • η εξηλασμένη πολυστερίνη 
 • τα ινώδη μονωτικά δηλαδή ο πετροβάμβακας και ο ορυκτοβάμβακας
 • ο αφρός πολυουρεθάνης

 

Η επιλογή θα πρέπει να βασιστεί στους εξής παράγοντες: αρχικά θα πρέπει να μιλάμε για πιστοποιημένα υλικά τα οποία θα συνοδεύονται από τεχνικά φυλλάδια στα οποία θα αναφέρονται όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τα θερμομονωτικά υλικά όπως ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας λ, η θλιπτική τάση, η θερμική αντίσταση R, η πυκνότητα, η αντίσταση διαπερατότητας υδρατμών και η αντίδραση στη φωτιά. 

Βασικό σημείο όμως για την επιλογή του θερμομονωτικού υλικού είναι η μελέτη που θα εκπονηθεί από την εταιρία η οποία την  συντάσσει μετά από επίσκεψη στην οικία και καταγραφή του έργου &  προτείνει το σύστημα μόνωσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις αλλά και τα αποτελέσματα που επιθυμούμε να επιτύχουμε.   

Εξωτερική η εσωτερική μόνωση;

Κυρίως προτείνεται η εξωτερική θερμομόνωση διότι με τον τρόπο αυτόν: 

 • Αποφεύγουμε τις θερμογέφυρες οι οποίες αποτελούν και τον κύριο λόγο των απωλειών των χώρων. 
 • Προστατεύονται οι εξωτερικές επιφάνειες της τοιχοποιίας και του δώματος από τις καιρικές συνθήκες χειμώνα καλοκαίρι.  
 • Εκμεταλλευόμαστε την θερμοπερατότητα των εσωτερικών δομικών στοιχείων του κτηρίου και έχουμε ως αποτέλεσμα της διατήρηση της εσωτερικής επιθυμητής θερμοκρασίας σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. 
 • Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε είναι πάρα πολύ σημαντικά , με πλέον του 50% μείωσης των καταναλώσεων.  

 

Στην περίπτωση όμως που η μόνη μας επιλογή είναι η εσωτερική θερμομόνωση , μπορεί να εφαρμοστεί και να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα , βελτιώνοντας την θερμική άνεση  των ενοίκων αλλά και να μειώσουμε προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη θερμομόνωσης όπως υγρασίες , μούχλες , μαυρίλες κτλ. Επίσης είναι πλεονέκτημα ότι οι εργασίες εσωτερικής θερμομόνωσης πραγματοποιούνται εσωτερικά των κτηρίων ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. 

Θεωρείται απαραίτητη η μόνωση της ταράτσας;

Τα δώματα σε πολλές περιπτώσεις αν και χωρίς μόνωση δεν παρουσιάζουν εμφανή προβλήματα με αποτέλεσμα να μην σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε στην μόνωση τους. Είναι σωστό αυτό;

Θα  πρέπει να σκεφτούμε ότι τα στοιχεία του εξωτερικού κελύφους είναι εκείνα που δέχονται τις εντονότερες επιδράσεις του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές λόγω έλλειψης προστασίας. Αυτές οι φθορές προκαλούν κυρίως αποκολλήσεις , φουσκώματα σε χρώματα και τελικά επιχρίσματα , πρόωρη γήρανση των δομικών υλικών, τραυματισμό  του οπλισμού.

Δεν πρέπει επομένως να περιμένουμε να δημιουργηθούν αυτά τα προβλήματα αλλά να δράσουμε άμεσα και να προστατεύσουμε τις επιφάνειες αυτές γιατί αν εμφανιστούν πρώτα τα προβλήματα τότε το κόστος αποκατάστασης των φθορών του κτιρίου θα  είναι απρόσιτο και ασύμφορο.

Πριν την τοποθέτηση πλακιδίων στην ταράτσα η στο μπαλκόνι θα πρέπει να έχουν προηγηθεί εργασίες στεγάνωσης;

Είναι  δεδομένο ότι τα  πλακάκια δεν αποτελούν λύση στεγάνωσης  και ότι οι αρμοί  τους είναι υδατοπερατοί.  

Επίσης  κάθε ρωγμή, ακόμη και τριχοειδή, που δημιουργείται στα πλακίδια ή στους αρμούς τους , που δημιουργούνται εξαιτίας των συστολών / διαστολών  της επιφάνειας, αποτελεί σημείο εισροής υδάτων.

Επομένως αν τοποθετηθούν τα πλακίδια χωρίς να έχει προηγηθεί υγρομόνωση είναι θέμα χρόνου να εισχωρήσει το νερό και να παρουσιαστεί υγρασία. 

 

Ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση;            

Είναι εκείνη η λύση που θα σας προτείνει και θα προδιαγράψει η εταιρία βάση των δεδομένων που υπάρχουν στο έργο και για την οποία θα σας εγγυηθεί το αποτέλεσμα.  

Μόνωση & κόστος της. Πως συμβαδίζουν; Υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης;

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή έχει η συνάρτηση ποιότητα εργασιών - κόστος. Θα πρέπει να πληρώσετε αυτό που εξ αρχής έχει  προδιαγραφεί και συμφωνηθεί. Αυτό διασφαλίζεται με την επιλογή αξιόπιστης εταιρείας η οποία  μετά την οικονομοτεχνική μελέτη και αφού καταλήξετε στο σύστημα μόνωσης που θα εφαρμοστεί συντάσσει ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο περιγράφονται όλοι οι συμφωνημένοι όροι τεχνικοί και οικονομικοί.   

Όσο αφορά τους τρόπους πληρωμής η  εταιρεία μας , με την χρήση της πιστωτικής σας κάρτας, μπορεί να σας κάνει έως και 24 άτοκες δόσεις σε οποιαδήποτε εργασία επιλέξετε.

Επιπλέον υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα χρηματοδότησης μέσω  των τραπεζών που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας . Επίσης κατά περιόδους  τρέχουν προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών που επιχορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είναι το Εξοικονομώ κατ’ οίκον. , για τα οποία μπορείτε να λάβετε σχετική ενημέρωση από το τεχνικό μας τμήμα.