Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εσωτερική Θερμομόνωση, Αλήθειες που δεν ξέρετε

Submitted on
Εσωτερική Θερμομόνωση Μόνωση Κρύο ζέστη

Η εσωτερική θερμομόνωση είναι ένα σύστημα μόνωσης, που όπως φανερώνει το όνομά της, εφαρμόζεται στην εσωτερική πλευρά των επιφανειών ενός κτιρίου (τοιχοποιία, οροφή, δάπεδο).
Μπορεί να δώσει ολοκληρωμένη θερμομόνωση, με άριστα χαρακτηριστικά συντελεστών θερμοπερατότητας, που υπερκαλύπτουν και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ.

Σύμφωνα με αξιολόγηση που έγινε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκύπτει, ότι η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας είναι της τάξης του 24%-65%. Σκεφτείτε πως για την κατανάλωση ενέργειας σε θέρμανση,  η εξοικονόμηση που επιτυγχάνουμε είναι της μεταξύ του 60% και  93%.

πετροβάμβακας  θερμομόνωση
Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία θερμομονωτικών πλακών, που διαφέρουν ως προς το είδος και το πάχος, όπως πλάκες διογκωμένης (EPS) ή εξηλασμένης (XPS) πολυστερίνης ή ινώδη θερμομονωτικά , όπως πετροβάμβακας ή ορυκτοβάμβακας. Δείτε περισσότερα για τα προϊόντα εσωτερικής θερμομόνωσης.

Θέλοντας να σας προστατεύσουμε, σας αποθαρρύνουμε να επιλέξετε μόνοι σας υλικά, χωρίς τη συμβολή ενός εξειδικευμένου μηχανικού. Κινδυνεύετε να ταλαιπωρηθείτε, να μη λύσετε σωστά το πρόβλημά σας και επιπλέον να χάσετε χρήματα. Ο μηχανικός θα συντάξει θερμομονωτική μελέτη εξειδικευμένη για το χώρο σας, θα λάβει δηλαδή υπόψη του όλους τους ιδιαίτερους παράγοντες για να σας προτείνει το σύστημα που θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εσωτερική Θερμομόνωση οροφή τοίχος DIY
Τα συστήματα εσωτερικής θερμομόνωσης έχουν ευρείας κλίμακας εφαρμογές. Σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν σχεδόν τη μοναδική λύση, όπως είναι οι τυφλοί τοίχοι, που συνορεύουν δηλαδή με γειτονικό κτίσμα, επίσης σε διατηρητέα κτίρια και παραδοσιακούς οικισμούς, που δεν επιτρέπεται η διαφοροποίηση της όψης, ή σε χώρους που δεν θερμαίνονται τακτικά, όπως εξοχικές κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και διαμερίσματα σε πολυκατοικίες που δεν ανάβουν θέρμανση.

Από οικονομικής άποψης, συγκρινόμενο με την εξωτερική θερμομόνωση, έχει μικρότερο κόστος, επειδή δεν χρειάζεται η τοποθέτηση ικριωμάτων, επειδή τα τετραγωνικά μέτρα που γίνεται εφαρμογή θερμομόνωσης είναι λιγότερα και επειδή τα προϊόντα προστασίας των θερμομονωτικών υλικών, είναι φθηνότερα σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνται για την εξωτερική θερμομόνωση, που είναι υλικά εξειδικευμένα για εξωτερικό περιβάλλον.

Εσωτερική Θερμομόνωση
Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα της εσωτερικής θερμομόνωσης, είναι ότι ο χώρος θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα και κατά συνέπεια το κόστος θέρμανσης είναι μικρότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή θερμαίνεται μόνο ο καθαρός όγκος του δωματίου και όχι οι περιμετρική τοίχοι το δάπεδο και η οροφή.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν συστήματα που έχουν εύκολη εφαρμογή και μπορείτε να εφαρμόσετε και μόνος σας εξοικονομώντας έτσι το χρήματα που θα πληρώνατε σε ένα συνεργείο. Δείτε τέτοια προϊόντα εδώ.