Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα σπίτι σας!

Submitted on
Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι σας

Είναι η ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι μας τόσο καθαρή όσο νομίζουμε;

Στην ατμόσφαιρα αιωρούνται πολλές χημικές ουσίες και σωματίδια που μειώνουν αισθητά την ποιότητα του αέρα. Όταν αναφερόμαστε στην ποιότητα του αέρα, δεν μιλάμε μόνο για το εξωτερικό περιβάλλον αλλά και για τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στα κτίρια όπου ζούμε και κινούμαστε. Πάμε να δούμε λοιπόν τι υπάρχει στον αέρα των εσωτερικών χώρων.

Ποιότητα αέρα εσωτερικών χώρων

Πρόσφατες έρευνες έχουν καταγράψει υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων και ιδιαιτέρως της φορμαλδεΰδης, σε εσωτερικούς χώρους νεόδμητων κατοικιών. Όμως από πού προέρχονται;

Οι ρύποι εκλύονται ιδίως από συγκολλημένα προϊόντα ξύλου (όπως μοριοπλάκα, MDF), συνθετικά υφάσματα, κουρτίνες κ.α.

Οι συγκεντρώσεις αλδεϋδών επίσης εξαρτώνται από τις διαδικασίες καύσης, π.χ. θέρμανση, μαγείρεμα, κάπνισμα. Οι κλειστοί χώροι, δίχως καλό και συχνό αερισμό, με υψηλή θερμοκρασία και σχετική υγρασία είναι αυτοί που έχουν τις πιο υψηλές συγκεντρώσεις αλδεϋδών.

Σύνδρομο παθογόνου κτιρίου
Τα αιωρούμενα σωματίδια είναι υπεύθυνα για το λεγόμενο σύνδρομο του Παθογόνου κτιρίου.
Έχετε παρατηρήσει πως κάποιες φορές νιώθετε αδιαθεσία, πονοκέφαλο και κόπωση ή έχετε ερεθισμένα μάτια, μύτη και λαιμό χωρίς όμως προφανή λόγο; Τότε ενδέχεται να υποφέρετε από το σύνδρομο του Παθογόνου κτιρίου.

Επιδημιολογικές και κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η έκθεση του ανθρώπου στη φορμαλδεΰδη μπορεί να προκαλέσει μέχρι αλλεργικά και ασθματικά σύνδρομα.

Οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό σας λογικά θα είναι:

“Μα καλά είναι δυνατόν; Τι θα πρέπει δηλαδή να κάνω; Να σταματήσω να μαγειρεύω, να καθαρίζω, να έχω κατοικίδιο, να πετάξω τα έπιπλα, τα χαλιά, τις κουρτίνες …”
Η απάντηση είναι "Όχι βέβαια!" Απλά βάψτε με Formafree.

Βελτιώστε την ποιότητα του εσωτερικό αέρα στο σπίτι σας, μειώστε στο ελάχιστον την πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου του παθογόνου κτηρίου, με ένα πιστοποιημένο, άοσμο και λειτουργικό χρώμα που θα κρατήσει σταθερή την δράση του για αρκετά χρόνια!

άοσμο οικολογικό χρώμα