Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πατητή τσιμεντοκονία πάει παντού!

Submitted on
Πατητή τσιμεντοκονία διακόσμηση δάπεδα, τοίχοι

Πατητή τσιμεντοκονία, το πιο χαμαιλεοντικό υλικό!

Ένα από τα πλέον αγαπητά υλικά των διακοσμητών και των αρχιτεκτόνων είναι η πατητή τσιμεντοκονία. Όλοι έχουμε ακούσει κάποια στιγμή για αυτή αλλά ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουμε τι είναι αυτό το υλικό.

Λοιπόν η τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς, ανατολής και δύσης. Το όνομά της, «Πατητή» το παίρνει από την τεχνική εφαρμογής, δηλαδή το κονίαμα συμπιεζόταν με το μυστρί μέχρι η επιφάνεια να γίνει λεία και αδιαπέραστη από το νερό.  

Πατητή τσιμεντοκονία υφή υλικού
Σήμερα, επίσης τη συναντάμε παντού, από τα λιτά κυκλαδίτικα σπίτια, μέχρι τα μοντέρνα μινιμαλ εξοχικά, από τα ερασιτεχνικά vintage caffe έως τα υπερπολυτελή design εστιατόρια.

Είναι το υλικό της ελευθερίας, καθώς οι δυνατότητες που μας δίνει είναι απεριόριστες. Μπορεί να εφαρμοστεί σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους, πάνω από οποιοδήποτε υλικό (ξύλο, πλακάκι, μπετόν, πορσελάνη κ.ά.), να καλύψει επιφάνειες σε όλο το σπίτι.

Πατητή τσιμεντοκονία ανακαίνιση
Η λίστα δεν σταματά εδώ, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε με την πατητή τσιμεντοκονία οτιδήποτε έχετε φανταστεί, πεζούλες για τον κήπο σας, έπιπλα για το μπάνιο σας, η το καθιστικό σας ή ένα σωρό διακοσμητικά αντικείμενα, κ.α.

Δεν κιτρινίζει, δεν λερώνεται, και μπορεί να γίνει έως πλήρως αδιάβροχη με την κατάλληλη επεξεργασία και υλικά. Μπορεί να χρωματιστεί με μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και να εναρμονιστεί με τον χώρο σας. Ωραία ιδέα, είναι να τη συνδυάσετε με άλλα υλικά, όπως πλακάκια, φυσικούς λίθους,  βότσαλα, και να δώσετε μία διακοσμητική λύση μοναδική και ιδιαίτερη.

Πατητή τσιμεντοκονία πριν μετά
Η εφαρμογή της είναι σχετικά εύκολη και προτείνεται στους λάτρεις του DIY. Θα σας συμβουλεύαμε, να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεις των υλικών πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή, για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε όλα τα προϊόντα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε με πατητή τσιμεντοκονία. Από έτοιμα κονιάματα μέχρι χρώματα και βερνίκια.