Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οδηγός επιλογής Σήτας

Submitted on
Σίτες πλισέ οριζόντιας κάθετης κίνησης.jpg

Στη χώρα μας, λόγω του μεσογειακού κλίματος, έχουμε μεγάλες περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι οι πόρτες και τα παράθυρα μένουν συνεχώς ανοιχτά τα βράδια,  για να απολαμβάνουμε το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι. Όμως ανοίγοντας τα παράθυρα μας, έχουμε και απρόσκλητους επισκέπτες. Πόσες φορές δεν έχουμε κυνηγήσει έντομα, μικρά πτηνά αλλά και ζώα.

Η λύση είναι οι σήτες! Όλοι γνωρίζουμε τη χρησιμότητά τους και τώρα θα μάθουμε και τις επιλογές που έχουμε, σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Οι σήτες νέας γενιάς εντυπωσιάζουν, όχι απλώς με την βελτιωμένη αισθητική τους, αλλά κυρίως γιατί μπορούν πλέον εύκολα να τοποθετηθούν χωρίς να απαιτείται εξειδικευμένο συνεργείο, λύση που προτιμούν οι περισσότεροι στην εποχή μας.

σήτα για κουνούπια και μύγες

  • Πλέον μπορούμε να έχουμε σήτες που:
  • Δεν θα σκοντάφτουν τα παιδιά ή εμείς όταν περνάμε επειδή δεν έχουν οδηγούς κύλισης.
  • Μένουν ανοιχτές στο επιθυμητό σημείο.
  • Έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα στις καταπονήσεις και είναι ιδανικές για περιοχές με δυνατούς ανέμους.
  •  Έχουν φρένα και έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τα ατυχήματα όταν μαζεύονται. Είναι ιδανικές για όσους έχουμε μικρά παιδιά.
  •  Έχουν άριστη ορατότητα για να απολαμβάνουμε την εξωτερική θέα και δεν χρειάζεται να τις ανοιγοκλείνουμε συνεχώς.
  •  Διαθέτουν ειδική πόρτα για τα κατοικίδια.
  •  Είναι οικονομικές χωρίς να  στερούνται ποιότητας και αισθητικής.

Διάφοροι τύποι σίτες
Υπάρχουν αρκετοί τύποι σήτας. Οι πλισέ σήτες είναι οι πιο σύγχρονες. Τοποθετούνται συνήθως σε μπαλκονόπορτες αλλά και παράθυρα. Διακρίνονται για την εύκολη χρήση ακόμη και σε μεγάλα ανοίγματα. Ενδείκνυνται επίσης για ηλικιωμένους και για ΑΜΕΑ.

Oι σήτες οριζόντιας κίνησης είναι ιδανικές για μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Η λειτουργία τους γίνεται με τη βοήθεια χειροκίνητου μηχανισμού που ρυθμίζει την ομαλή κίνηση της σήτας.

Οι σήτες κάθετης κίνησης είναι οι πλέον οικονομικότερες και ιδανικές για παράθυρα. Μπορούν να τοποθετηθούν και σε πόρτες, όμως δεν είναι ιδιαίτερα εργονομικές. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιούνται σε πόρτες αραιής διέλευσης και να αποφεύγονται από ηλικιωμένους χρήστες.

Οι ανοιγόμενες σήτες είναι ιδανικές για κεντρικές εισόδους και κουζινόπορτες, επειδή αντέχουν στη συχνή χρήση και είναι ανθεκτικότερες.

Οι συρόμενες σήτες έχουν 2 τύπους, τις μονόφυλλες και τις δίφυλλες. Οι μονόφυλλες σήτες είναι ιδανικές για επάλληλα συρόμενα κουφώματα και τύπου V.W κουφώματα. Οι δίφυλλες σήτες είναι ιδανικές για μεγάλα ανοιγόμενα κουφώματα, ενώ δίνουν λύσεις σε κουφώματα που η διέλευση είναι συχνή. Στα πλεονεκτήματά τους είναι το πολύ μικρό κόστος συντήρησής τους.

Τέλος, οι σταθερές σήτες είναι ιδανικές για παράθυρα W.C και φωταγωγούς. Χρησιμοποιούνται και σε παράθυρα όπου η εξωτερική πρόσβαση δεν είναι απαραίτητη.

Σίτες μύγες κουνούπια έντομα
Η Ανδρέου Group διαθέτει έτοιμα ΚΙΤ σήτας, κατάλληλα για τους λάτρεις του DIY. Μπορούν εύκολα να κοπούν στις διαστάσεις που θέλετε και έχουν απλές οδηγίες τοποθέτησης.