Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γενική Συνέλευση ΣΕΒ: "Το αύριο, σήμερα"

Submitted on
Γενική Συνέλευση ΣΕΒ: "Το αύριο, σήμερα"

Με κεντρικό μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, «Το αύριο, σήμερα: για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 18/6 παρουσιάζοντας «Άλλη Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας σημείωσε ότι: «Η επιλογή του κεντρικού μηνύματος, έγινε καθώς στον ΣΕΒ πιστεύουμε ότι μόνο με επένδυση σε αξίες και σε άξιους ανθρώπους θα μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας και να συμφωνήσουμε στην υλοποίηση των, γνωστών πλέον, απαραίτητων λύσεων.

Οι οργανωμένες επιχειρήσεις μπορούν να δείξουν τον δρόμο, όχι με λόγια αλλά με έργα. Με καλά παραδείγματα και καλές πρακτικές που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης. Η γνώση, η καινοτομία, η εξωστρέφεια, η ποιότητα, η εταιρική ευθύνη, η διαφάνεια, η λογοδοσία, η αξιοκρατία, η βιωσιμότητα, είναι οι αξίες στις οποίες πρέπει να βασιστούμε προκειμένου να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο αύριο.» 

Συνέλευσης ΣΕΒ Το αύριο, σήμερα
Στην φετινή συνέλευση ακολουθήθηκε πρωτότυπη διαδικασία. Παρουσιάστηκαν 11 θετικά παραδείγματα,  από Ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς, κοινωνικές πρωτοβουλίες και άξιους συμπολίτες μας, που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους και στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Επιδόσεις που στηρίζονται σε γνώση, καινοτομία, εξωστρέφεια, αξιοκρατία, συνεργασία, αλληλεγγύη. 

Με αυτά τα παραδείγματα ο ΣΕΒ θέλησε να αναδείξει πως μία διαφορετική Ελλάδα όχι  μόνο είναι εφικτή, αλλά είναι ήδη παρούσα, και αυτό που χρειάζεται είναι τα θετικά παραδείγματα και οι αξίες, που τα διαπνέουν, να γίνουν κανόνας από εξαίρεση που είναι σήμερα. 

Συνέλευσης ΣΕΒ Το αύριο, σήμερα η Ελλάδα αλλοιώς

Οι δημιουργοί των θετικών παραδειγμάτων παρουσίασαν την εμπειρία τους αναλυτικά, ενώ στη συνέχεια έγινε σχολιασμός από τους εκπροσώπους δύο διαφορετικών γενεών, τον κ. Θεοδόση Π. Τάσιο, ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ, και τη 18χρονη Μαρία Κοκάλα, απόφοιτο του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.  
Η ενδυνάμωση της θεσμικής λειτουργίας του ΣΕΒ είναι η δεύτερη τομή της φετινής γενικής συνέλευσης.

Συνέλευσης ΣΕΒ Το αύριο, σήμερα

Ο κ. Ανδρέου Ανάργυρος, γενικός διευθυντής της Ανδρέου Group και πρόεδρος του ΠΣΕΜ παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, με στόχο να κατανοήσει και να προσαρμοστεί αποτελεσματικά στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να οδηγήσει τους δύο οργανισμούς σε επιτυχία.