Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

#andreoyacademy - DIY Εσωτερική θερμομόνωση Rigitherm

Submitted on
Ενότητα
#andreoyacademy - DIY Εσωτερική θερμομόνωση Rigitherm

Κάντε εσωτερική θερμομόνωση μόνοι σας, με τις οδηγίες της #andreoyacademy. Με το ολοκληρωμένο σύστημα εσωτερικής θερμομόνωσης Rigitherm, μπορείτε ακόμα και μόνοι σας, γρήγορα και απλά να απαλλαγείτε από κρύους τοίχους και ταβάνια, μαυρίλες & μούχλες, υγρασία και σταλαγματιές στους τοίχους.

#andreoyacademy tips: Το κόστος του συστήματος Rigitherm επιδοτείται στην περίπτωση που το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Eξοικονομώ αυτονομώ”.

andreoyacademy

Το Σύστημα Εσωτερικής Θερμομόνωσης Rigitherm συμβάλει άμεσα στην μείωση του κόστους για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας ενώ ταυτόχρονα θα έχετε μια έτοιμη επιφάνεια από γυψοσανίδα! Για αυτό το λόγο αποτελεί άμεση και οικονομική λύση για κάθε χώρο που δεν έχει σωστή μόνωση και αναζητά την υψηλή απόδοση και ταυτόχρονα ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

πλεονεκτήματα rigitherm

Πλεονεκτήματα του συστήματος εσωτερικής θερμομόνωσης Rigitherm

  • Προσφέρει μεγάλη μείωση του κόστους για θέρμανση ή ψύξη, δηλαδή μόνωση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου
  • Προσφέρει μείωση του πάχους και του βάρους των τοιχωμάτων σε νέα κτίρια  
  • Εύκολη και γρήγορη εφαρμογή 
  • Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε ένα επιλεγμένο μέρος του κτιρίου, ακόμα και ένα μόνο τοίχο.
  • Η εφαρμογή του rigiterm δεν επηρεάζεται καθόλου από τις καιρικές συνθήκες. 
  • Δεν απαιτείται στήσιμο σκαλωσιάς                       
  • Eξοικονομούν πολύτιμο εσωτερικό χώρο (μικρότερο πάχος) σε σχέση με συμβατικά συστήματα ξηρής    δόμησης με τις ίδιες θερμομονωτικές ιδιότητες.
  • Δεν απαιτείται η αγκύρωση με βύσματα.
  • Τοποθετούνται εύκολα και στους υπόγειους χώρους. 
  • Προστατεύουν το περιβάλλον συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών ρύπων από τη παραγωγή    ενέργειας για τη θέρμανση.
  • Έχουν δυνατότητα εφαρμογής σε κάθε χώρο.
  • Προσφέρουν ποιοτική αναβάθμιση του αέρα στον εσωτερικό χώρο και είναι φιλικά προς το χρήστη 
  • Δίνουν τη δυνατότητα τελικών αισθητικών επιλογών στην επιφάνεια (βάψιμο, ταπετσαρία, πλακίδια)
  • Αναβαθμίζουν την "αξία" του κτιρίου
  • Έχουν μικρό κόστος και γίνεται γρήγορα απόσβεση της "επένδυσης" 

Βήματα Rigitherm

Οδηγίες - Βήματα τοποθέτησης των πάνελ Rigitherm

Η #andreoyacademy θα σας εξηγήσει παρακάτω πόσο εύκολα και γρήγορα θα μπορέσετε να τοποθετήσετε εσωτερική θερμομόνωση Rigitherm στο χώρο σας. Διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες ή δείτε το βίντεο παρακάτω και ακολουθήστε τις.

  1. Προετοιμασία του χώρου: Καθαρίστε και ετοιμάστε τον χώρο αφαιρώντας τυχόν υπάρχουσες επενδύσεις ή υλικά που ενδέχεται να εμποδίσουν την τοποθέτηση του Rigitherm. Προσέξτε να μην υπάρχουν σαθρά σημεία ρωγμές. Αν υπάρχουν πρέπει να τα στοκάρετε πρώτα.
  2. Κοπή και κόλληση του Rigitherm: Κόψτε το Rigitherm σε κομμάτια που ταιριάζουν στις διαστάσεις των τοίχων ή των επιφανειών που θέλετε να μονώσετε και εφαρμόστε το Rigitherm στους τοίχους ή τις επιφάνειες χρησιμοποιώντας κόλλα για την στερέωση του υλικού. Η κόλλα τοποθετείτε σημειακά σε μια ή δύο σειρές κατά μήκος του πάνελ και σε όλη την περίμετρο του Rigitherm.  [Δείτε την κόλλα στο eshop μας]
  3. Εφαρμογή: Για την εφαρμογή χρησιμοποιούνται πανελ Rigitherm, των οποίων το μήκος είναι περίπου 15-20 mm μικρότερο από το καθαρό ύψος του δωματίου. Μετά την εφαρμογή του υλικού συγκόλλησης στα πάνελ, αυτά τοποθετούνται στον τοίχο με έναν αποστάτη στο κάτω μέρος, έτσι ώστε στο πάτωμα και στην οροφή να παραμένει ένα κενό περίπου 10 mm, κατάλληλο για το ίσιωμα του πάνελ και τον εξαερισμό της υγρασίας από την κόλλα. Στο τέλος τα πανέλα Rigitherm αλφαδιάζονται και ευθυγραμμίζονται με τη χρήση μιας επίπεδης σανίδας . Η ωρίμανση της κόλλας εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία του χώρου. Για την ωρίμανση του υλικού συγκόλλησης συνιστάται παρέλευση 12 έως 24 ωρών. [Δείτε τα πανέλα Rigitherm στο eshop μας]

#andreoyacademy tips: Οι αρμοί διαστολής του κτιρίου πρέπει να τηρούνται. Για την κοπή των πάνελ συνιστάται η χρήση λεπτού πριονιού.

  1. Στοκάρισμα αρμών:  Το στοκάρισμα των αρμών γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και σε άλλες κατασκευές από γυψοσανίδα. Μετά την ωρίμανση του υλικού συγκόλλησης πρέπει να γίνει η γέμιση του κενού αερισμού στο δάπεδο και στην οροφή με αφρό πολυουρεθάνης. Αυτό θα σφραγίσει τέλεια τη λεπτομέρεια χωρίς να υπάρχουν σημαντικές θερμογέφυρες. [Δείτε στόκους στο eshop μας]
  2. Βάψιμο:  Οι τελικές επιφάνειες, μετά την  αρμολόγηση και το φινίρισμα, γίνονται με βάση τις οδηγίες επεξεργασίας αρμών της Rigips και είναι έτοιμες για βάψιμο, για επικόλληση ταπετσαρίας, ή/και για επικόλληση πλακιδίων (για πλακίδια απαιτείται και μηχανική στερέωση των πάνελ) [Δείτε χρώματα στο eshop μας]