Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πράσινες Στέγες και Ταρατσόκηποι

Πλεονεκτήματα της Πράσινης Στέγης, ενός ταρατσόκηπου

Πέρα από το προφανές πλεονέκτημα της ομορφιάς, της δημιουργικής ενασχόλησης και της ηρεμίας που προσφέρουν τα φυτά στον άνθρωπο, θα εκπλαγείτε από τα πλεονεκτήματα και τα ωφελήματα μίας πράσινης στέγης. Διαβάστε προσεκτικά τις επόμενες παραγράφους και θα συμφωνήσετε μαζί μας.

 • Μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κτιρίου έως 10°C. Ένα φυτεμένο δώμα θερμαίνεται και παγώνει πολύ πιο αργά, από ένα δώμα χωρίς φυτά.
 • Μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου έως 50%.Τα μηχανήματα κλιματισμού ή θέρμανσης λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με ταυτόχρονη μείωση του κόστους ενέργειας.
 • Στην πράσινη στέγη η επιφανειακή θερμοκρασία της ταράτσας είναι μικρότερη των 35° C!!! Η θερμοκρασία στην επιφάνεια μιας συμβατικής ταράτσας μπορεί να φθάσει τους 80° C! Τα φυτά σε ένα φυτεμένο δώμα απορροφούν τη ζέστη για τις ανάγκες του μεταβολισμού τους.
 • Σε ελάχιστο χρόνο κάνετε την απόσβεση της επένδυσής σας!  
 • Μειώνει τουλάχιστον κατά 10 Decibel περισσότερο από μία συμβατική μόνωση τον εξωτερικό θόρυβο. Η πολυσχιδής επιφάνεια των φυτών και ο παγιδευμένος στο υπόστρωμα και στα φυτά, αέρας, έχει ηχομονωτική δράση. Ιδανική λύση για κτίρια που βρίσκονται κοντά σε ισχυρές πηγές θορύβου (λεωφόρους, εργοστάσια, αεροδρόμια κλπ).  
 • Η πράσινη στέγη φιλτράρει και αξιοποιεί τα όμβρια ύδατα. Ένα φυτεμένο δώμα, κατακρατά και φιλτράρει το 75% των ομβρίων υδάτων, παρέχοντας αντιπλημμυρική προστασία στην πόλη, αλλά και προστατεύοντας το νερό από τη μόλυνση.
 • Μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κατά 99,4%. Έρευνα που έγινε στο Μόναχο, στην πόλη Κάσσελ, έδειξε ότι: Μειώθηκε κατά 99,4% η διείσδυση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και μικροκυμάτων, σε κτίριο του οποίου φυτεύτηκε το δώμα!
 • Προστασία από φωτιά. Έρευνα που διεξήχθη στο Βερολίνο για την αντίσταση ενός πράσινου δώματος στη φωτιά βρέθηκε ότι: Εμποδίζουν τη φωτιά στην εξάπλωσή της, περισσότερο από τα δώματα με χαλίκι. Αυτό συμβαίνει από τη συγκράτηση νερού μέσα στα παχύφυτα που χρησιμοποιούνται για τη φύτευση. (Kohler,2004).

Στο "καταφύγιο ταινιών" στο UFA Studios στο Babelsberg της Γερμανίας που χρησιμοποιήθηκαν στη δεκαετία του '30 για την αποθήκευση σημαντικών έργων (όπως ταινίες της Μάρλεν Ντίντριχ), για πυρασφάλεια χρησιμοποίησαν εκτός από χοντρούς τοίχους για το διαχωρισμό των δωματίων, φυτεμένο δώμα για σίγουρη πυρασφάλεια. (Kohler, 2004).

 

Πράσινη στέγη, Φυτεμένο δώμα, Ταρατσόκηπος

Σημαντική μείωση κόστους στη συντήρηση του κτιρίου

Το πράσινο προστατεύει την επιφάνεια του δώματος και της στεγανωτικής στρώσης από:

 •  Βροχόπτωση, χιόνι, χαλάζι
 • Ακτινοβολία UV
 • Μηχανικές καταπονήσεις
 • Διπλασιάζει τον χρόνο ζωής του δώματος και της στεγανωτικής στρώσης από 30 έτη σε πάνω από 60 έτη
 • Μηδενίζει το κόστος στεγανοποίησης & συντήρησης του σκυροδέματος
 1. Εμπιστευθείτε την εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ όπως και χιλιάδες άλλοι. Εφαρμόζει:
 • Σύστημα ελέγχου ποιότητας ISO 9001:2015 & Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001 : 2015
 • Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία ΕΛΟΤ 1801 : 2008 / OHSAS 18001 : 2007
 1. Όλα τα συνεργεία της Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ αποτελούνται από:
 • Πολιτικούς Μηχανικούς
 • Πιστοποιημένους Τεχνικούς Μονώσεων / Μονωτές κατά ΕΣΥΔ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024
 • Εξειδικευμένους και πιστοποιημένους μονωτές  κατά  DIN CERCTO
 1. Η εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ είναι μέλος των:
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μονώσεων (Π.Σ.Ε.Μ.)
 • European Federation of Associations of Insulation Contractors (FESI)
 • Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης - EPS HELLAS
 • Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και Συναφών Ειδών (Σ.Ε.Κ.Α)
 • Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.)

Εγγύηση για Πράσινη στέγη, Φυτεμένο δώμα, Ταρατσόκηπος

Ζητήστε μας προσφορά και τιμές για Πράσινη στέγη, Φυτεμένο δώμα, Ταρατσόκηπο

Επικοινωνήστε μαζί μας. Δίνουμε λύσεις. Απλά!

 1. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας
 2. Καλέστε μας στα τηλέφωνα: 210 62 55 780, 22 210 79 950, 2241 122 100
 3. Ελάτε στα τεχνικά μας πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Χαλκίδα
 4. Επισκεφτείτε τις σελίδες μας σε Facebook και Twitter και στείλτε μήνυμα

Έχετε μονοκατοικία, πολυκατοικία, επαγγελματικό ή βιομηχανικό κτήριο; Επικοινωνήστε και πείτε μας το πρόβλημα που έχετε με την ταράτσα σας!

Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μας θα σας εξηγήσει τον τρόπο κατασκευής, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και την τιμή ανά τ.μ. που κοστίζει η κάθε λύση μόνωσης και στεγάνωσης της ταράτσας σας.

Η εταιρεία Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ εξυπηρετεί όλες τις περιοχές της Αθήνας και της Αττικής, τη Χαλκίδα, την Εύβοια, την Θήβα, την Βοιωτία, την Ρόδο και την Κω.

 

Τρόπος κατασκευής πράσινης στέγης, Φυτεμένου δώματος, Ταρατσόκηπου

Πράσινη στέγη, Φυτεμένο δώμα, Ταρατσόκηπος τρόπος κατασκευής

Καθαρισμός της επιφάνειας

Πραγματοποιείται επιμελής καθαρισμός της επιφάνειας με ειδικά μηχανήματα και τοπικές επισκευές της επιφάνειας (όπου και αν απαιτούνται).

Στεγανοποίηση με Flex thermo

Η τελική στεγανοποίηση  του συστήματος γίνεται με την διάστρωση εύκαμπτου συστήματος στεγανωτικού κονιάματος δύο συστατικών  FLEXTHERMO white  που δημιουργεί μια ελαστική στεγανωτική μεμβράνη και προσφέρει μεγάλη πρόσφυση. Προτείνεται ο οπλισμός της πρώτης στρώσης με υαλόπλεγμα ανθεκτικό στα αλκάλια A- FIBERGLASS MESH  πάχους 5mm , 160gr/m2, για να εμποδιστεί ο σχηματισμός ρωγμών από τις τάσεις που μεταφέρονται από το υπόστρωμα.

Τοποθέτηση θερμομόνωσης

Τοποθέτηση των θερμομονωτικών πλακών Thermo Energy Plus Graphite & αρμολόγηση των αρμών των πλακών με το ίδιο υλικό (κατά περίπτωση). Το πάχος θερμομονωτικού υλικού που χρειάζεται αξιολογείται από τους πιστοποιημένους μονωτές της εταιρείας μας και τοποθετείται κατόπιν συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη.

Δημιουργία κλίσεων και δεύτερη στρώση θερμομόνωσης

Διάστρωση θερμομονωτικού ελαφροσκυροδέματος Τherbobeto® για δημιουργία κλίσεων 2%. Αν και εφόσον απαιτείται πραγματοποιούνται δύο επιστρώσεις. Έπειτα από την διάστρωση με το Τherbobeto® εξομαλύνεται η επιφάνεια  με την βοήθεια ξύστρας.

Αστάρι πρόσφυσης

Εφαρμογή υπόβασης με ασφαλτικό βερνίκι υψηλής πρόσφυσης

Πρώτη στεγανοποίηση, με αντιριζική μεμβράνη

Επίστρωση της πρώτης μεμβράνης THERMODIEN NERO 4kg -10οC  η οποία γίνεται κάθετα στις κλίσεις με επικάλυψη κατά πλάτος15cm & κατά μήκος15cm μεταξύ των ρολών, ενώ οι κατά πλάτος αρμοί δεν συμπίπτουν. 

Δεύτερη στεγανοποίηση, με αντιριζική μεμβράνη

Ακολουθεί η θερμή κόλληση της δεύτερης ασφαλτικής μεμβράνης THERMODIEN ENERGY PLUS SBS (ΕΝ 13707) με φορέα μη υφαντό πολυεστέρα βάρους 6Kg ανά m2, -20οC & βάρος πολυεστερικού υφάσματος 180gr/m2 . Η κόλληση των μεμβρανών γίνεται κάθετα στις κλίσεις με επικάλυψη κατά πλάτος 10cm & κατά μήκος15cm μεταξύ των ρολών, οι κατά πλάτος αρμοί δεν συμπίπτουν.

Στρώση προστασίας και διαχωρισμού

Τοποθετείται γεωύφασμα, βάρους 200gr, που χρησιμεύει ως στρώση προστασίας αλλά και διαχωρισμού της στεγανοποίησης από τον ταρατσόκηπο

Αποστράγγιση συστήματος

Απαραίτητη η αποστράγγιση των υδάτων από την πράσινη στέγη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί χαλίκι, αποστραγγιστική μεμβράνη ή και άλλα υλικά που προδιαγράφει η μελέτη.

Εξαερισμός συστήματος

Τοποθέτηση εξαεριστήρων ειδικού τύπου από τον οποίο απάγονται οι υδρατμοί ανά 30-60m2 περίπου & στα ψηλότερα σημεία της μόνωσης.

Ειδικά τεμάχια συστήματος

Γίνεται τοποθέτηση ειδικών τεμαχίων μεμβράνης για πρόσθετη ενίσχυση της στεγανοποίησης του συστήματος. Τα ειδικά τεμάχια τοποθετούνται στα περιμετρικά στηθαία

Μηχανική στερέωση της μεμβράνης

Γίνεται μηχανική στερέωση της μεμβράνης με ειδικά τεμάχια λάμας και στεγανοποίηση με πολυουρεθανική μαστίχη.

Προστασία υδρορροών

Ενίσχυση στα στόμια των υδρορροών με τοποθέτηση ειδικού τεμαχίου μεμβράνης και επίστρωση ROOF ENERGY COOL καθώς και πολυουρεθανικής μαστίχης. Στο τέλος των εργασιών γίνεται σε όλες τις υδρορροές τοποθέτηση προστατευτικών σιτών για να μην βουλώσουν από φύλλα δέντρων και άλλα αντικείμενα.

Δημιουργία πράσινης στέγης ή ταρατσόκηπου

Αφού ολοκληρωθεί το πλήρες σύστημα θερμομόνωσης και στεγανοποίησης της στέγης, μπορείτε σε συνεργασία με τον γεωπόνο σας να δημιουργήσετε τον δικό σας όμορφο κήπο, με επιλογή από λουλούδια, χαμηλά δέντρα, διαδρόμους κ.τ.λ.

Χρησιμοποιούμε μόνο πιστοποιημένα υλικά μονώσεων και δικά μας πιστοποιημένα & εξειδικευμένα συνεργεία μονώσεων