Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νανοτεχνολογία για προστασία των εξωτερικών χώρων

Submitted on
Αδιαβροχοποίηση πέτρας, μαρμάρων

Το καλοκαίρι έφτασε και πλέον ο κήπος, η βεράντα και το μπαλκόνι μας, έχουν την τιμητική τους. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζουμε τους εξωτερικούς χώρους για να μας φιλοξενήσουν τους επόμενους μήνες.

Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, στα δάπεδα των εξωτερικών χώρων χρησιμοποιείται κυρίως πέτρα. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αρχιτεκτονική παράδοση της χώρας μας αλλά επίσης αναβαθμίζει αισθητικά το χώρο, προσφέροντας αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας.

Ελαιοπροστασία μαρμάρων
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα σκληρό υλικό, είναι πολύ ευάλωτη στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Η υγρασία, οι βροχές, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, όχι μόνο αλλάζουν την εμφάνισή της, αλλά διαβρώνουν το υλικό. Η πέτρα έχει υψηλό δείκτη απορροφητικότητας και επιτρέπει στους ρύπους να εισχωρούν στο εσωτερικό της.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να την προστατέψουμε;

Νανοτεχνολογία VARNISH NANOPHOS.jpg
Η λύση που συνήθως προτείνεται είναι η επάλειψη με ειδικό βερνίκι για πέτρες. Εμείς στην Ανδρέου Group προτείνουμε ένα επαναστατικό υλικό νανοτεχνολογίας για την προστασία των φυσικών λίθων.

Είναι το SurfaPaint Stone Varnish WB. Ένα διάφανο ακρυλικό βερνίκι με βάση το νερό που βασίζεται σε νάνο-ακρυλική ρητίνη. Τα μόρια του βερνικιού είναι πάρα πολύ μικρά, με αποτέλεσμα να διεισδύουν σε μεγαλύτερα βάθη από ότι τα συμβατικά πολυμερή, καλύπτοντας κάθε πόρο της επιφάνειας.

Νανοτεχνολογία για προστασία πέτρας

Παρατηρείστε στην εικόνα, πώς οι επιφάνειες ΔΕΝ διαποτίζονται ΚΑΘΟΛΟΥ από τους λεκέδες. Τα υγρά σχηματίζουν υδάτινους «σβόλους» που απομακρύνονται από την επιφάνεια όπως ακριβώς συμβαίνει με τα υδροφοβικά υλικά!

Το υλικό θωρακίζεται απόλυτα αφού καλύπτεται, όχι απλά, κάθε χιλιοστό αλλά κάθε νανόμετρο της επιφάνειάς του (το νανόμετρο είναι το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου, δηλαδή η σχέση μέτρου και νανόμετρου αναλογεί στη σχέση της γης με ένα πορτοκάλι).

Η επιφάνεια γίνεται αδιαπέραστη από τους λεκέδες και παραμένει ανεπηρέαστη από τις καιρικές συνθήκες. Η στιλπνότητά του μετατρέπεται σταδιακά από σατινέ σε γυαλιστερή, ανάλογα με τον αριθμό των στρώσεων που εφαρμόζονται.

Το SurfaPaint Stone Varnish WB είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό και μπορείτε άνετα να το εφαρμόσετε μόνοι σας. Δείτε τιμές και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά εδώ