Αρχική / ΜΟΝΩΣΕΙΣ / Πράσινες Στέγες Ταρατσόκηποι

Πράσινες Στέγες Ταρατσόκηποι

Πλεονεκτήματα της Πράσινης Στέγης

Πέρα από το προφανές πλεονέκτημα της ομορφιάς, της δημιουργικής ενασχόλησης και της ηρεμίας που προσφέρουν τα φυτά στον άνθρωπο, θα εκπλαγείτε από τα πλεονεκτήματα και τα οφελήματα μίας πράσινης στέγης. Διαβάστε προσεκτικά τις επόμενες παραγράφους και θα συμφωνήσετε μαζί μας.    
 
Μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του κτιρίου έως 10°C
 
Ένα φυτεμένο δώμα θερμαίνεται και παγώνει πολύ πιο αργά, από ένα δώμα χωρίς φυτά.
 
Μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου έως 50%
 
Τα μηχανήματα κλιματισμού ή θέρμανσης λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με ταυτόχρονη μείωση του κόστους ενέργειας.
 
Στην πράσινη στέγη η επιφανειακή θερμοκρασία της ταράτσας είναι μικρότερη των 35° C!!!
 
Η θερμοκρασία στην επιφάνεια μιας συμβατικής ταράτσας μπορεί να φθάσει τους 80° C! Τα φυτά σε ένα φυτεμένο δώμα απορροφούν τη ζέστη για τις ανάγκες του μεταβολισμού τους.
 
Σε ελάχιστο χρόνο κάνετε την απόσβεση της επένδυσής σας!  
 
Μειώνει τουλάχιστον κατά 10 Decibel περισσότερο από μία συμβατική μόνωση τον εξωτερικό θόρυβο
 
Η πολυσχιδής επιφάνεια των φυτών και ο παγιδευμένος στο υπόστρωμα και στα φυτά, αέρας, έχει ηχομονωτική δράση. Ιδανική λύση για κτίρια που βρίσκονται κοντά σε ισχυρές πηγές θορύβου (λεωφόρους, εργοστάσια, αεροδρόμια κλπ).  
 
Η πράσινη στέγη φιλτράρει και αξιοποιεί τα όμβρια ύδατα
 
Ένα φυτεμένο δώμα, κατακρατά και φιλτράρει το 75% των ομβρίων υδάτων, παρέχοντας αντιπλημμυρική προστασία στην πόλη, αλλά και προστατεύοντας το νερό από τη μόλυνση. Πάνω από το 75% των ομβρίων ενός άστεως καταλήγει άμεσα στα φρεάτια.  Αυτό δημιουργεί πλημμύρες (σε ισχυρή καταιγίδα), με πολύ μεγάλο κόστος για τους Δήμους. Παράλληλα μεταφέρεται και όλη η μόλυνση της ατμόσφαιρας και των επικαθημένων βαρέων σωματιδίων στη θάλασσα αλλά ακόμη και μέσα στο πόσιμο νερό.
 
Μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κατά 99,4%
 
Έρευνα που έγινε στο Μόναχο, στην πόλη Κάσσελ, έδειξε ότι: Μειώθηκε κατά 99,4% η διείσδυση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και μικροκυμάτων, σε κτίριο του οποίου φυτεύτηκε το δώμα!
 
Προστασία από φωτιά
 
Έρευνα που διεξήχθη στο Βερολίνο για την αντίσταση ενός πράσινου δώματος στη φωτιά βρέθηκε ότι: Εμποδίζουν τη φωτιά στην εξάπλωσή της, περισσότερο από τα δώματα με χαλίκι. Αυτό συμβαίνει από τη συγκράτηση νερού μέσα στα παχύφυτα που χρησιμοποιούνται για τη φύτευση. (Köhler,2004).
 
Στο "καταφύγιο ταινιών" στο UFA Studios στο Babelsberg της Γερμανίας που χρησιμοποιήθηκαν στη δεκαετία του '30 για την αποθήκευση σημαντικών έργων (όπως ταινίες της Μάρλεν Ντίντριχ), για πυρασφάλεια χρησιμοποίησαν εκτός από χοντρούς τοίχους για το διαχωρισμό των δωματίων, φυτεμένο δώμα για σίγουρη πυρασφάλεια. (Köhler, 2004).
 
Σημαντική μείωση κόστους στη συντήρηση του κτιρίου
 
Το πράσινο προστατεύει την επιφάνεια του δώματος και της στεγανωτικής στρώσης από:

 Στην Ανδρέου Α.Ε., παρέχουμε υπεύθυνες λύσεις μόνωσης (θερμομόνωσης, ηχομόνωσης, υγρομόνωσης) πάντα με γραπτή εγγύηση.

Ταρατσόκηπος Ταρατσόκηποι

Συμπληρώστε τώρα τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα σας απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. 

Τεχνικές Λύσεις για Πράσινες Στέγες
Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε τις συνηθέστερες περιπτώσεις μονώσεων και τις λύσεις που εφαρμόζουμε. Μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω σε κάθε λύση ώστε να δείτε τις σχετικές λεπτομέρειες.
Copyright © 2014, Andreoy Plus, All rights reserved.